Витез фест 2017 – Витезови и племкиње повели коло на Сајму туризма

Витез фест 2017 – Витезови и племкиње повели коло на Сајму туризма

Витезови и племкиње Краљевског Реда Витезова обрадовали су посетиоце овогодишњег Београдског сајма туризма.

11

У поподневним часовима трећег дана сајма промовисан је међународни фестивал витешке културе који ће се одржати 8. и 9. априла на Београдској тврђави, на велике хришћанске празнике Врбицу и Цвети. О карактеру и циљевима фестивала најпре је у сарадњи са организацијом «Србија за младе» одржана презентација у конференцијској сали Београдског сајма. После одгледаног видео клипа „Витешке песме“, који је уједно и најавни спот Витез феста, аутор фестивала и председник Краљевског Реда Витезова, витез Хаџи Зоран Мрђеновић присутнима је говорио о настанку и циљу фестивала, као и о музичком, културном и духовном програму, свим сарадницима, и наравно, о правим витешким вредностима.

6

4

Са завршетком презентације припадници витешког реда су у својим препознатљивим одорама и костимима прошетали Београдским сајмом, дружили се и фотографисали са великим бројем малишана, странаца и других посетилаца, одговарали на питања и позвали све заинтересоване да им се придруже на манифестацији. И ако су сви присутни били одушевљени њиховом појавом, највећи утисак оставили су на децу, и својим присуством употпунили су овогогодишњи Сајам туризма бајковитим, племенитим и витешким духом.

8

22

Мирис средњег века највише се осетио у сали домаћег туризма, где је, захваујући Туристичкој организацији Србије и Туристичкој организацији Београда, Краљевски Ред Витезова представио и најавио Витез Фест 2017.На штандовима тих органитација, су сви посетиоци сајма били у прилици да сазнају о фестивалу и његовом одржавању. А уз трубаче поред штанда Гуче, витезови су повели и коло!

27

35

Припадници Краљевског Реда Витезова посетили си и Сајам вина, задржавши се испред Винице Петровић из Велике Хоче где су наздравили заједно са домаћинима.

23

30

Из године у годину, све креативнији и оригиналнији, Витез Фест тежи да повеже витештво и веру са модерном културом, да пренесе млађима праве вредности а Србију брендира у витешку земљу.

18

Сајам туризма витешки ред напустио је храбро и свечано, још једном позивајући на племенитост и српску традицију.

13