ВИТЕШКО ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ ЧАСНИ КРСТ НА КРСТОВДАН 2023.

ВИТЕШКО ПЛИВАЊЕ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ ЧАСНИ КРСТ НА КРСТОВДАН 2023.

Драги Витезови часног Крста,
Помаже Бог и Христос се роди!
Подсећамо Вас да сваке године Краљевски Ред Витезова, са благословом Патријарха српског, под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић, организује витешко пливање за Богојављенски крст на Крстовдан, ове године у среду 18.1., са литургијом у цркви Ружици, културно – уметничким програмом и самим витешким пливањем подно Београдске тврђаве, на место средњевековног пристаништа из времена Светог Деспота Стефана, код ресторана Бела Виста.
Наши редовни пливачи су већ пријављени, али ћемо дати могућност да се пријави још један мањи број учесника.
Ако сте заинтересовани да пливате са нама, молимо Вас да нам потврдите Ваше учешће што раније, у наредних дана, до 14.01 у 17:00, како би оптимално организовали догађај.
Подсећамо да је пливање које организује Краљевски Ред Витезова добило благослов Патријарха да представимо истински дух православља и Витештва, не дух егоизма и пролазних вредности, које се данас све чешће провлачи.
На овом пливању ће учествовати они који су постили Божићни пост и они који схватају да такмичење на овом догађају није прикладно, већ је неопходно да представимо Богу, себи, младима који нас гледају и јавности, дух саборности и љубави у
Господу: ЗАЈЕДНО ћемо пливати и сви ЗАЈЕДНО изнети крст из воде, срцем и телом.
Подсетимо се и претходна 3 пливања:
ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕСНИКА на е.маил: kabinet@kraljevskiredvitezova.org и на ФБ страници Витез Фест-а.
Свако добро од Бога Вам жели.
Управни Одбори
Краљевског Реда Витезова и
Витез Фест-а.