ДАНИ ВИТЕШТВА У БЕОГРАДУ

ДАНИ ВИТЕШТВА У БЕОГРАДУ

Промовисање чувеног спектакла „Витез Фест” одржано је 25. и 26. марта, а грађани су на трен могли да осете давну средњовековну прошлост која је одисала центром Београда.

a19

Момци обучени у витешке оклопе, девојке у дугим, раскошним хаљинама и њихови осмеси су обележили викенд иза нас. Они су шетњом Кнез Михајловом, дељењем летака на Калемегдану и сликањем са малишанима, позивали људе да дођу на традиционалну манифестацију која ће се одржати 08. и 09. априла на познатој Београдској тврђави.


32

Краљевски Ред Витезова већ годинама организује овај догађај, као поклон свим грађанима Србије, али и гостима из целог света.

a5

Волонтери „Витез Фест-а” су изгледали као ликови из бајке, и својом харизмом и отменошћу су показивали оне вредности које су можда изгубљене, али никада заборављене: храброст, борбеност и племенитост.

a28

Грађани, као и туристи, радознало су прилазили и интересовали се за витешко дешавање које ће бити права атракција.

47

Не пропустите прилику да запловите у авантуру коју „Витез Фест” нуди, јер како каже наша витешка песма: „Принчеви принцезе, кључеви и резе, љубављу буде наш мили град, тврђава древна радошћу сија, витешким срцем певајмо сад“.

42