КРАЉЕВСКИ РЕД ВИТЕЗОВА – ВИТЕЗ ФЕСТ 2021 – КА ВАСКРСЕЊУ +

КРАЉЕВСКИ РЕД ВИТЕЗОВА – ВИТЕЗ ФЕСТ 2021 – КА ВАСКРСЕЊУ +

Драги пријатељи,

Све Вас који верно ишчекујете овогодишњи традиционални ВИТЕЗ ФЕСТ, желели смо да, и поред светских рестрикција, обрадујемо, окрепимо, умиримо и наградимо академским сегментом фестивала

ФИЛМСКИ ВИТЕЗ ФЕСТ

У петак 23.априла, на Врбицу у суботу 24.априла, и на Цвети у недељу 25. априла, Вас позивамо на «ФИЛМСКИ ВИТЕЗ ФЕСТ» у Југословенској Кинотеци, у Косовској 11. (погледајте програм у прилогу)

Као што знате, витештво је првенствено духовна категорија, и ми ћемо Вам са задовољством предложити да погледате одабране класике витешког филма који су оставили велики траг у светској киноматографији, и који ће Вам окрепити дух, вратити веру у победу правде љубави и истине.

Такође Вам поклањамо видео спот ВИТЕЗ ФЕСТ 2021 : «Ка Васкрсењу».

Овим спотом Вам желимо богоугодан наставак поста, који има циљ да нас све очисти, и врати на пут светлости, радости, наде, Васкресења Господњег, љубави која све превасходи!

Предлажемо Вам да погледате и мноштво одабраних програма са наших прошлогодишњих фестивала које смо сабрали за Вас, на ЈУТЈУБ каналу Краљевског Реда Витезова https://www.youtube.com/user/KraljevskiRedVitezov/videos и ВИТЕЗ ФЕСТ-а https://www.bitchute.com/channel/0rM11QEhWAt7/.

Нека нас Цветна Недеља Витештва подсети на све принчеве и принцезе, млађе и старије који се друже и расту са нама од 2004.године, и све витезове, даме, соколаре, лукостреличаре, коњанике, специјалне јединице МУП-а и МОД-а, наше сакралне уметнике, мајсторе заборављених заната, музичке ансамбле, певачка и играчка друштва и солисте, драмске уметнике и песнике, чуваре древних витешких вештина и уметности из целог света…све оне који су неизбрисив део наше јединствене витешке бајке!

Свих последњих 18 година, учесници ВИТЕЗ ФЕСТ-а су истовремено славили последњи, царски улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, где је дочекан као цар уз клицање народа и деце: “Осана! Благословен који долази у име Господње, цар Израиљев” (Јн 12,13). Из Типика Велике цариградске цркве (ΙΧ-Χ век) сазнаје се да је и кроз Цариград, као и кроз Јерусалим, ишла литија са гранчицама, као и данас у свим Православним храмовима света, и кроз главну улицу Београда и Калемегдана у време нашег фестивала.

Са вером у витешку победу!

До године на Београдској тврђави!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ +

Управнни Одбори ВИТЕЗ ФЕСТ-а

и КРАЉЕВСКОГ РЕДА ВИТЕЗОВА

http://www.kraljevskiredvitezova.org/

http://vitezfest.org/srb/