МИСЛИЛИ СТЕ ДА ЈУНАЦИ ПОСТОЈЕ САМО У БАЈКАМА? Упознајте Зорана, витеза Краљевског реда! (ТВ ИН)

МИСЛИЛИ СТЕ ДА ЈУНАЦИ ПОСТОЈЕ САМО У БАЈКАМА? Упознајте Зорана, витеза Краљевског реда! (ТВ ИН)

Зоран Душанов Мрђеновић је један од витезова који се бори за људску слогу и саборност, а чиме се бави његова организација, како се постаје један од њих и шта витез заправо ради, сазнајте у следећем прилогу.

Зоран је председник Краљевског реда витезова који је основан пре 15 година на иницијативу принцезе Линде Карађорђевић која је уједно и један од оснивача.

Витезове карактерише храброст и пожртвованост, а Зоран истиче да су они баш такви, те да се залажу за слогу, али и веру.

  • Ми, чланови Краљевског реда витезова смо обновили пливање за часни крст 1999. године на Ади. Пливали смо на позив разних епархија у Србији, а у последњих шест година пливамо на ушчу Саве и Дунава, средњовековном пристаништу Београда – рекао је Мрђеновић и додао:
  • Када пливамо увек инсистирамо да нема такмичења и на тај начин покушавамо да објаснимо људима да је саборност једини циљ који има смисла и који ће чинити наш живот много бољим.

Да би неко могао да зађе у краљевске редове и постане витез мора да има велику жељу, али пре свега снагу да испуни оно што каже.

У настојању да пропагирају борбу за боље сутра, њихова организација осмислила је Витез Фест, фестивал витешке културе који се одржава сваке године на Врбицу на Калемегдану.

Izvor: tvin.rs