НЕДЕЉА ВИТЕШТВА – ВИТЕЗ ФЕСТ 2018 СЛУШАЛИ СМО ПРЕДАВАЊЕ: ИНФОТЕРАПИЈА – ДРЕВНА МЕТОДА ЛЕЧЕЊА КОЈА СПАЈА ВЕРУ И НАУКУ АКАДЕМИК ДР ГЕНАДИЈ ЈАКОВЛЕВИЧ ТЕМНИКОВ – УМЕТНИЧКИ ПАВИЉОН ЦВИЈЕТА ЗУЗОРИЋ

НЕДЕЉА ВИТЕШТВА – ВИТЕЗ ФЕСТ 2018 СЛУШАЛИ СМО ПРЕДАВАЊЕ: ИНФОТЕРАПИЈА – ДРЕВНА МЕТОДА ЛЕЧЕЊА КОЈА СПАЈА ВЕРУ И НАУКУ АКАДЕМИК ДР ГЕНАДИЈ ЈАКОВЛЕВИЧ ТЕМНИКОВ – УМЕТНИЧКИ ПАВИЉОН ЦВИЈЕТА ЗУЗОРИЋ

,,Недеља витештва 2018 “ почела  је предавањем о „Инфотерапији које је одржао руски  академик и  доктор  медицинских наука Генадиј Јаковљевич Темников, у уметничком павиљону „Цвјета Зузорић“ у понедељак, 26.марта.

Инфотерапија је јединствена техника лечења на којој доктор Темников ради више од 30 година а заснива се на томе да све што постоји представља неку врсту информација, а људски организам функционише баш на основу информација које постоје у нашим генима и ДНК,  или их ми сами својим мислима шаљемо организму.

Доктор  је објаснио да мисли (и наше и туђе) имају утицај и на сваку ћелију појединачно, али и на читав организам. На тај начин негативна информација доводи до болести, а позитивна до оздрављења. Осим унутар једног организма, ово се преноси и са једне особе на другу. Кључ је у томе да све што је негативно удаљимо, а оно позитивно,својим мислима, вољом и вером приближимо себи. Нагласио је значај чула, посебно чула вида, преко ког добијамо већину информација из спољног света, па је зато битно да ово чуло буде савезник у излечењу и очувању здравља. Приказао је и уређај којим мери какву информацију преноси одређено светло и показао колика је шетност вештачке светлости, а колика је корист од природног светла и уређаја који имитира природно светло. Истим уређајем се може утврдити и стање човека , јер када су му очи отворене он већ шаље одређену енергију себи и другима. Оно што преноси информацију није увек ту поред нас, некада је то музика, поглед  другог човека, чак и сопствени одраз у огледалу.  Невероватан учинак су дале чудотворне иконе, када при погледу у очи светаца  особа осети налет снаге и воље, а још боља је реакција на комбинацију иконе и светла свеће од природног воска. Објаснио је значај своје методе која садржи седам специјално одабраних  речи које су одличан почетак промене квалитета живота на боље. Постоје и посебни програми, који су спој науке и вере и који су у свету и код нас дали значајне резултате, а детаљније о томе изнео је у својим књигама. Он одржава и семинаре о „Инфотерапији у Србији и у свету, од којих су неки информативног,  а неки професионалног карактера.

Доктор Темников и његови сарадници ће 31. марта и 1. априла излагати на сајму у оквиру фестивала „Витез Фест“ где ће бити доступне његове књиге и аудио материјал о овој теми.