НОВАКУ ЂОКОВИЋУ УРУЧЕН МАЧ СТЕФАН ДЕСПОТ

НОВАКУ ЂОКОВИЋУ УРУЧЕН МАЧ СТЕФАН ДЕСПОТ

На Свечаној Спасовднској додели признања Витез Феста Новаку Ђоковићу јуче је додељен Мач «Златни Витез – Свети Стефан Деспот Српски 2016 », у организацији Краљевског Реда Витезова. Мач Витеза привреде уручен је Драгану Симовићу.

Најбољи тенисер света постао је први носилац овог мача, и проглашен је за ЗЛАТНОГ ВИТЕЗА 2016. године. У Ђоковићево име мач је примила његов потпарол Александра Радујко, а уручио га је Његово Краљевство Величанство принц Михајло Карађорђевић.

princ-mihajlo

”Мач заиста изгледа импозантно. Са великим поштовањем вечерас стојим испред вас и са великом захвалношћу организаторима због ове величанствене награде”, изјавила је госпођа Радујко.

Она је пренела поздраве Новака Ђоковића и рекла да најбољи светски тенисер није могао лично да дође, али да је послао поруку захвалности због овог признања.

Мач је рад ковача Жељка Пантића из Смедерева и представља реплику средњовековног једноипоручног мача Деспота Стефана. Израђен је уз консултацију археолога Марка Алексића и најлепша је реконструкција светски признатог српског мача икада рађена у Србији.

mac-za-novaka-aleksandra-radujko

Други мач додељен је Витезу привреде Драгану Симовићу, директору фирме ”Гербрудер Ваис”.

Краљевски Ред Витезова је на свечаности уручио и повеље, признања и захвалнице свим организацијама, удружењима и појединцима који су допринели реализацији Витез Феста, фестивала који се одржава сваке године на Врбицу и Цвети на Калемегдану.

Свечаности су присуствивале разне угледне личности из света културе и уметности, званичници града Београда, представници Српске православне цркве, као и председници угледних организација. Међу окупљенима су били Андрија Младеновић, отац радомир Поповић, Жика Николић, Тања Андријић, Аца Селтик, капетан Вудраговић, Предраг Ристић, Спасоје Влајић, Рада Ђуричин,…

Краљевски Ред Витезова објавио је отворен конкурс за донаторе, партнере и спонзоре и позива све вољне организације, удружења и појединце да помогну одржавање Витез Феста и ширење традиције, историје, културе и витешких вредности најмлађима.

Више информација можете добити на  http://vitezfest.org/srb/?p=1123 и posta@vitezfest.org .

mac-za-novaka-svecanost