ПАЖЊА: Појавио се плагијат Витез Феста!

ПАЖЊА: Појавио се плагијат Витез Феста!

Ко је вера, а ко невера

 

Верни пратиоци, драги љубитељи витешких вредности, поштовани посетиоци,

 
Међународни витешки фестивал ВИТЕЗ ФЕСТ, који се традиционално одржава на Београдској тврђави на празнике Врбицу и Цвети, са жаљењем упозорава јавност о појави плагијата овог фестивала. Због тога се Управни одбор Витез Феста ограђује од манифестације која је у току у Крушевцу, а коју је покренула Туристичка организација Крушевца неовлашћено користећи бренд и заштићено име ВИТЕЗ ФЕСТА, као и готово истоветан програм фестивала.

 
Мултимедијални фестивал витешке културе ВИТЕЗ ФЕСТ који, враћајући деци смисао, морал и етику, оплемењује идентитет и брендира Београд као Витешки град, а Србију као Витешку земљу, и ове је године на Београдској тврђави окупио преко 1.000 учесника програма и више од 30.000 посетилаца из целе Србије и света, поставши манифестација са подршком Града Београда.

 
Туристичка организација града Крушевца је недавно, најављујући и организујући сличан фестивал, без дозволе и обавештења, преузела од Краљевског Реда Витезова, креативни идентитет и назив ВИТЕЗ ФЕСТ.

 

vitez-fest-original-kopija
Радује нас чињеница да циљеви Краљевског Реда Витезова па и витешке вредности све чешће постају садржај културних манифестација у Србији, али нас невитешко поступање одређених организатора обавезује да заштитимо идентитет ВИТЕЗ ФЕСТА. Не заборавимо да је пре само петнаестак дана на свечаности у Старом Двору – Скупштини града Београда, оснивач Краљевског Реда Витезова и покровитељ фестивала ВИТЕЗ ФЕСТ, Њ.К.В. Принц Михајло Карађорђевић уручио Мач Деспота Стефана Лазаревића највећем планетарном витезу данашњице Новаку Ђоковићу.

 
Због свега наведеног, овим путем обавештавамо јавност да манифестација у Крушевцу, најављена за 24.06. до 26.06.2016. године, нема никакве везе са Краљевским Редом Витезова и назив ВИТЕЗ ФЕСТ користи неовлашћено због чега је Управни Одбор Краљевског Реда Витезова упутио опомену Туристичкој организацији града Крушевца.

 
Краљевски Ред Витезова, са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, а под покровитељством Њ.К.В.Кнегиње Линде Карађорђевић и њених синова Михајла и Ђорђа, на велики празник деце Врбицу/Цвети, последњих 11 година приређује културно-уметничке, едукативне, хуманитарне, спортске и витешке програме, а већ трећу годину, под заштићеним називом ВИТЕЗ ФЕСТ, организује мултимедијални фестивал витешке културе на Београдској тврђави, са тежњом да се тај фестивал развија по целој Србији у сарадњи са поштоваоцима идеје и етике витештва.

 

Краљевски Ред Витезова жели свима срећан и достојан предстојећи велики празник Видовдан.

 

csm_povorka_7f08c0a876

csm_svecanost_vitez_festa_5f7759c1f3

csm_vitezovi-kapija_af04dc1c34