Радио Слово љубве Додељене награде Витез феста за 2019. годину

Радио Слово љубве Додељене награде Витез феста за 2019. годину

Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, а под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић, у понедељак 14. октобра 2019. године, у Палати Србија, Краљевски Ред Витезова одржао је „Покровску свечану доделу признања Витез феста 2019.“ и четврто уручивање мача „Златни витез – свети Стефан Деспот српски“.

На почетку свечаног скупа присутнима се обратио јереј Оливер Суботић који је поздравио скуп и пренео благослове Његове Светости Патријарха Иринеја. Отац Оливер Суботић је том приликом одржао кратку беседу о значају и смислу витештва данас у којој је указао да је суштина витештва заправо у изграђивању врлинског човека, а не руковање оружјем као таквим.

Витешки мач „Златни витез – свети Стефан Деспот српски“ ове године је добио председник Руске Федерације г. Владимир Владимирович Путин, којег је у његово име преузео Први саветник Амбасаде Руске Федерације у Београду г. Александар Команихин. Мач за витеза привреде добио је генерални директор Електропривреде Србије г. Милорад Кргић у чије име је мач примио г. Драгољуб Милосављевић. Док је мач за витеза науке и дипломатије добио г. Славенко Терзић. У име Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић и Управног Одбора Краљевског Реда Витезова овогодишње плакете и признања уручио је Њ.К.В. принц Ђорђе Карађорђевић. Повељу за новинарство добио је г. Јован Мемедовић.

У уметничком делу програма наступили су ансамбл „Фенечки бисери“, драмски уметник Александар Лазић са својим студијом глуме „Гамаил“, хор просветних радника из Новог Сада кога води Миодраг Близанац и КУД „Котуровић“.

На церемонији доделе награда присуствовао је и протојереј–ставрофор Бранко Митровић и многобројни гости из света културе и привреде.

Извор: Радио Слово Љубве