Уручене награде “Витез феста”, Гујону припао “Златни витез”

Уручене награде “Витез феста”, Гујону припао “Златни витез”

Управни одбор Краљевског Реда Витезова и “Витез феста” су у Свечаној сали скупштине Стари град доделили признања “Витез феста” за ову годину.

Признања “Витез феста”, како то и приличи, уручена су уз музику, даме, витезове, сокларе, мале принчеве и принцезе. Добитници Витешког мача за ову годину су, поред Града Београда и његовог градоначелника Зорана Радојчића, је и архитекта. проф. Предраг Ристић.

“Задовољан сам што је стигло признање, додуше у моје последње дане, али ја имам наследнике и то је велика ствар”, рекао је Ристић.

Носилац титуле Златни витез Стефан Деспот за ову годину је хуманитарац Арно Гујон.

“Веома ми је важно и част што сам добио од витезова ово признање због помоћи коју носим правим витезовима данашњице, а то су Срби са КиМ којим и посвећујем ово признање. Витезови, вредности прошлости, ствари су које не пролазе и они треба да буду инспирација нараштајима”, каже Гујон.

До сада је у нашем граду одржано пет витез фестивала намењених како деци тако и одраслима.

“Витез фест окупља најбоље певаче, музичаре, најбоље уметнике. Циљ је вратити белом граду деспота Стефана Лазаревића, његов дух, а то је љубав којој све превасходи”, истиче Хаџи Зоран Мрђеновић из организације “Витез феста”.

Посебне повеље “Витез феста” добило је и више десетина појединаца, културних и јавних институција који су помогли реализацији овог фестивала.

Припремила Вера Раичевић
Извор: rts.rs