Уручене награде “Витез феста”, Гујону припао “Златни витез”

Уручене награде “Витез феста”, Гујону припао “Златни витез”

Upravni odbor Kraljevskog Reda Vitezova i “Vitez festa” su u Svečanoj sali skupštine Stari grad dodelili priznanja “Vitez festa” za ovu godinu.

Priznanja “Vitez festa”, kako to i priliči, uručena su uz muziku, dame, vitezove, soklare, male prinčeve i princeze. Dobitnici Viteškog mača za ovu godinu su, pored Grada Beograda i njegovog gradonačelnika  Zorana Radojčića, je i arhitekta. prof. Predrag Ristić.

Pripremila Vera Raičević

“Zadovoljan sam što je stiglo priznanje, doduše u moje poslednje dane, ali ja imam naslednike i to je velika stvar”, rekao je Ristić.

Nosilac titule Zlatni vitez Stefan Despot za ovu godinu je humanitarac Arno Gujon.

“Veoma mi je važno i čast što sam dobio od vitezova ovo priznanje zbog pomoći koju nosim pravim vitezovima današnjice, a to su Srbi sa KiM kojim i posvećujem ovo priznanje. Vitezovi, vrednosti prošlosti, stvari su koje ne prolaze i oni treba da budu inspiracija naraštajima”, kaže Gujon.

Do sada je u našem gradu održano pet vitez festivala namenjenih kako deci tako i odraslima.

“Vitez fest okuplja najbolje pevače, muzičare, najbolje umetnike. Cilj je vratiti belom gradu despota Stefana Lazarevića, njegov duh, a to je ljubav kojoj sve prevashodi”, ističe Hadži Zoran Mrđenović iz organizacije “Vitez festa”.

Posebne povelje “Vitez festa” dobilo je i više desetina pojedinaca, kulturnih i javnih institucija koji su pomogli realizaciji ovog festivala.

(Пренето са РТС портала – http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3288759/urucene-nagrade-vitez-festa-gujonu-pripao-zlatni-vitez.html)