У сусрет Витез Фесту: Витешка стража на Тврђави

У сусрет Витез Фесту: Витешка стража на Тврђави

Витешка стража испред Стамбол капије у Горњем граду Београдске тврђаве, током наредна два викенда (у суботу и недељу 9. и 10, 16. и 17. априла од 12 до 17 часова) најављује предстојећи витешки спектакл “Витез Фест”.

Посетиоци Београдске тврђаве присуствоваће церемонији постављања и смене витешке страже (смена се врши на сваких 45 минута) и биће у прилици да се сликају са витезовима и племкињама.

Погледајте, најавни спот:

Ове године “Витез Фест” се, у сарадњи са Градом Београдом, Београдском тврђавом, Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Београда, а са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић, одржава 23. и 24. априла на Београдској тврђави.

“ВИТЕЗ ФЕСТ” се одржава од 2004 године, а под овим именом трећу годину за редом на Београдској тврђави на велике хришћанске празнике Врбицу и Цвети.

Овогодишњи фестивал је подељен по секторима и то:

1. Витез град,
2. Витез спорт – Доњи град,
3. Витез сцена – Горњи град,
4. Витез Кула  (предавања),
5. Витез академија (емитовање филмова, изложбе и предавања у Југословенској кинотеци, Етнографском музеју, Коларчевој задужбини, Музеју Николе Тесле, Војном музеју…)

Такође, у оквиру програма Витез Феста, организујемо и саборно крштење у цркви Ружица на Београдској тврђави (бесплатно за сву децу која се пријаве у цркви).

2