У СУСРЕТ ВИТЕЗ ФЕСТУ 2017: ВИТЕШКА СТРАЖА НА ТВРЂАВИ И ПРОМОЦИЈА У КНЕЗ МИХАЈЛОВОЈ

У СУСРЕТ ВИТЕЗ ФЕСТУ 2017: ВИТЕШКА СТРАЖА НА ТВРЂАВИ И ПРОМОЦИЈА У КНЕЗ МИХАЈЛОВОЈ

Витешка стража испред Стамбол капије у Горњем граду Београдске тврђаве, током наредна два викенда (у суботу и недељу 25. и 26. марта и 01. и 02. априла од 12 до 17 часова) најављује предстојећи витешки спектакл “ВИТЕЗ ФЕСТ”.

Посетиоци Београдске тврђаве присуствоваће церемонији постављања и смене витешке страже (смена се врши на сваких сат времена) и биће у прилици да се сликају са витезовима и племкињама, који ће делити промотивни материјал улицом Кнеза Михајла и Београдском тврђавом.

Погледајте, најавни спот:

https://www.youtube.com/watch?v=5dkEUcFthp0

Ове године “ВИТЕЗ ФЕСТ” се, у сарадњи са Градом Београдом, Београдском тврђавом, Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Београда, а са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, под покровитељством Њ.К.В. Кнегиње Линде Карађорђевић, одржава 08. и 09. априла на Београдској тврђави.

“ВИТЕЗ ФЕСТ” се одржава од 2004. године, а под овим именом четврту годину за редом на Београдској тврђави на велике хришћанске празнике Врбицу и Цвети.

ВИТЕЗ ФЕСТУ претходи НЕДЕЉА ВИТЕШТВА која се одиграва од 03. до 09. априла. Током ње Вас очекују предавања најеминентнијих археолога, архитеката, историчара, стручњака средњевековне историје, приказивање витешких филмова као и велики ГАЛА КОНЦЕРТ на Београдској тврђави.

Концерт, који има улогу отварања ВИТЕЗ ФЕСТА, ће почети на празник Благовести, у петак 07.04. у 20ч, са страним гостима и најугледнијим домаћим звездама. До сада су потврдили учешће:

Бора Ђорђевић, ансамбл Ренесанс, оркестар Јована Маљоковића, група Бибер, инструменталиста из Русије Егор Стрельников, народни вокални солиста Снежана Бабић, оперски солиста Тања Андријић, витезови из целог света, ватромет Принца Ђорђа Карађорђевића и многи други.

Будимо оно што јесмо – добродошли на ВИТЕЗ ФЕСТ!